Samaria (kan bestilles hjemmefra)

En spændende tur gennem smukke omgivelser og med en cirka 18 kilometer lang vandring i den berømte Samariakløft. Heldagsudflugt fra tidlig morgen til om aftenen.

Tidligt om morgen drager vi vestpå op i bjergkæden Lefka Ori, "de hvide bjerge", til højsletten Omalos, hvor vandreturen begynder. Samariakløften har spillet en stor rolle i Kretas historie og specielt under kretensernes frihedskamp. Den har også inspireret til et væld af myter og ansås før i tiden for at være hjemsøgt af onde ånder. De op mod 600 meter høje klippevægge går lodret ned til det smalleste sted i kløften, som blot måler tre meter. Denne kløft savner modstykke i Europa! De første fire kilometer ned slutter ikke, før vi når kløftens bund. På vej nedad passerer vi den lille kirke Agios Nikolaos, og nogle kilometer inde i selve kløften ser vi ruinerne af byen Samaria. Her kan vi hvile en stund i skyggen fra træerne ved den byzantinske kirke. Hvis vi har heldet med os, får vi et glimt af den sky bjergged Kri-Kri, som stadig lever vildt her i naturen. Den naturinteresserede kan få fantastiske naturoplevelser mellem de høje og stejle bjergvægge. Når vi har passeret den tredje og den smalleste passage, Sideroportes (jernportene), kan vi skimte havet. I byen Agia Roumeli kan vi tage os en dukkert i havet og få lidt at spise, inden vi tager båden til Sougia, hvor bussen sørger for vores hjemtransport.

Bestil hjemmefra: Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side". Mad od drikke: Mad kan købes før og efter kløften. I Agia Roumeli er der et udvalg af kretensiske restauranter. Entré: Entré til Samariakløften og billetten til bådturen fra Agia Roumeli indgår ikke i udflugtsprisen. Entré til kløften koster 5 EUR, og bådturen koster cirka 10 EUR pr. person. Husk at medbringe: Gode vandresko. En vandflaske, der kan påfyldes under hele turen. Badetøj. Tid: Heldagsudflugt, ca. kl. 6.30-20. Udflugtsledelse: Skandinavisktalende guide. Påklædning: Let og bekvemt tøj. Øvrigt: Personer med en eller anden form for bevægelseshandicap har ikke mulighed for at følge med på turen til Samariakløften. Spørg gerne din Spies-guide til råds.

Voksen, pris ca. 46
Børn, pris ca. 21
Valuta EUR