Knossos (kan bestilles hjemmefra)

Tag med til det berømte Knossos-palads - paladset, som man troede blot var en myte! Mad, drikkevarer og entré til Knossos indgår ikke.

Tidligere havde man ment, at paladset kun eksisterede i den græske mytologi, men det viste sig at have været den minoiske civilisations højborg og centrum. Allerede under busturen langs Kretas nordkyst vil du blive forundret over historiens gang. Vores udflugtsguider fortæller om spændende myter og giver os et indblik i den fantastiske græske mytologi. Senere under vores vandring gennem en del af det engang så fantastiske palads bliver man fuld af forundring over den storslåede kultur, som fandtes her på Kreta længe før Kristi fødsel. En kultur, som kulminerede i perioden 2000–1500 f.Kr. Paladset blev bygget for cirka 4.000 år siden og målte 22.000 kvadratmeter. I dette enorme palads var der cirka 1.500 værelser med "aircondition", toiletter, fantastiske guld- og keramikgenstande samt smukke freskomalerier. På Knossos herskede kong Minos, og her fødtes også legenden om den frygtelige Minotauer. Mange har allerede hørt eller læst om den mystiske labyrint, som måske findes under Knossospaladset, og hvem ved, måske får du den at se. Under Sir Arthur Evans ledelse blev dele af paladset, i begyndelsen af 1900-tallet, genopbygget og rekonstrueret sådan som han mente, det engang havde set ud. Det gør det lettere for os besøgende ved hjælp af vores fantasi at forstå og blive imponeret.

Bestil hjemmefra: Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side". Mad og drikke: Der indgår ikke mad og drikke. I Heraklion bliver der mulighed for at shoppe og spise frokost på egen hånd. Entré: Entré til Knossos indgår ikke. Pris 15 EUR pr. person. Gratis for børn og unge under 18 år mod fremvisning af legitimation. Halv pris for pensionister og studerende mod fremvisning af legitimation. Tid: Heldagsudflugt, ca. kl. 7.30-18. Udflugtsledelse: Skandinavisktalende guide. Påklædning: Let og behageligt tøj. Husk at medbringe: En flaske med vand, solhat/kasket og sko, der er gode at gå i. Der er mange trapper inde på Knossos-paladset. Øvrigt: Udflugtsprisen varierer afhængigt af, hvilket rejsemål udflugten udgår fra. Fra nogle rejsemål tilbydes udflugten kun i højsæsonen. Vær opmærksom på, at gæster i Elounda bestiller udflugten på stedet. Taxi til og fra Agios Nikolaos kommer oveni, ca. 24 euro tur-retur.

Voksen, pris ca. 48
Børn, pris ca. 24
Valuta EUR