Spinalonga (kan bestilles hjemmefra)

En hel dag med sol, vand og historie! Vi besøger øen Spinalonga, hvor Europas sidste spedalskhedskoloni lå. Grillfrokost indgår. Entré indgår ikke. Legitimation er obligatorisk.

Da den forfærdelige sygdom spedalskhed spredte sig over hele verden, oprettede man spedalskhedskolonier for at isolere de, der blev smittet. Man mente, at sygdommen smittede meget let, og man kan i mange gamle bøger læse om søfarere, der holdt sig langt væk fra Spinalonga på deres sejladser. Spinalonga lå i tilpas afstand til at forhindre smitte, og til at kretenserne samtidig kunne holde en vis kontakt til de smittede. Navnet Spinalonga betyder den lange torn, og øen ligger som en bølgebryder ud for den smukke Eloundabugt. Navnet forbindes nu med de tragiske minder fra en nær fortid. Vi lytter til gribende fortællinger om Europas sidste spedalskhedskoloni, som blev lukket så sent som i 1957. Bådturen til Spinalonga tager cirka en time. Efter en rundtur på øen, som også har interessante gamle bygninger, går vi om bord på båden igen og sejler til en badebugt for at bade og spise frokost. Derefter sejler båden tilbage til den charmerende by Agios Nikolaos, som er bygget på højene rundt om en lille kendt sø. Du kan slentre lidt rundt i byen eller slå dig ned og nyde en kop kaffe eller en is ved havnen, inden bussen kører os tilbage.

Bestil hjemmefra: Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side". Mad og drikke: Grillfrokost indgår, men det kan være en god ide at medbringe lidt at spise, da frokosten først serveres ved 14-tiden. Entré: 8 euro pr. person. Legitimation er obligatorisk. Husk at medbringe: Badetøj og en vindjakke eller trøje hvis det blæser. Evt. noget til at spise mens vi venter på frokosten. Tid: Heldagsudflugt, fra Chaniakysten ca. kl. 5-21, Georgioupolis ca. kl. 6-19.30 og fra Rethymnon ca. kl. 7-19, fra Sunwing Makrigialos Beach ca. kl. 8.30-18, fra Ierapetra ca. kl. 9-17.30, fra Agios Nikolaos ca. kl. 9.30-16 og fra Hersonissos ca. kl. 8.30-18. Udflugtsledelse: Skandinavisktalende guide. Øvrigt: Udflugtsprisen varierer, alt efter hvilket rejsemål udflugten udgår fra. Personer med en eller anden form for bevægelseshandicap kan have svært ved at gå rundt på øen Spinalonga. Fra midten af juni til slutningen af august kan udflugten blive indstillet pga. af høje temperaturer og formindsket efterspørgsel. Forhør dig hos din Spies-guide ved ankomsten, om turen arrangeres eller ej.

Voksen, pris ca. 68
Børn, pris ca. 26
Valuta EUR