En smag af Kreta (kan bestilles hjemmefra)

Tag med på en halvdagsudflugt gennem Kretas imponerende landskab og kultur. Du får også lejlighed til at lære mere om græske specialiteter som olivenolie og vin. Måltider og drikkevarer indgår ikke.

Kreta er kendt for sine oliventræer, som giver næring og livskraft til hele øens befolkning. Olivenerne er af højeste kvalitet og siges at øge livslængden betydeligt. Dagen er tilegnet græske specialiteter. Vi begiver os først til Anoskeli og den økologiske olivenfabrik. Her får vi mere at vide om, hvordan olivenolien fremstilles og forarbejdes. Oplevelsen krydres med prøvesmagning. Vi besøger også Kretas ældste oliventræ i byen Vouves. Træet menes at være over 3.000 år gammelt. Vi spadserer gennem skoven mellem appelsintræerne til Agios Stefanou-kirken. Her fortæller guiden mere om selve kirken, og du får også et godt indblik i det græske liv. Sidst, men ikke mindst besøger vi Karavitakis vinfabrik, hvor man fremstiller nogle af Kretas absolut bedste vine. Her får vi en guidet tur, og naturligvis får vi mulighed for både at smage og købe de gode vine. Rækkefølgen på dagens stop kan variere fra gang til gang, afhængigt af trafikken og andre grupper som besøger vin- og olivenfabrikken.

Bestil hjemmefra: Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side". Mad og drikke: Indgår ikke. Entre: 3,50 EUR tilkommer for prøvesmagning på vingården, som betales direkte, når vi er der. Tid: Halvdagsudflugt, ca. kl. 7.30-13. Udflugtsledelse: Skandinavisktalende guide. Påklædning: Let og behageligt tøj. Husk at medbringe: Gode spadseresko og en flaske vand.

Voksen, pris ca. 30
Børn, pris ca. 15
Valuta EUR