Samarian rotko - Voidaan varata jo ennen matkaa

Kuuluisa 18 kilometriä pitkä Samarian rotko on pakko kävellä päästä päähän! Mielenkiintoinen vaellus kauniissa ympäristössä. Ruoka ja juomat sekä sisäänpääsy Samariarotkoon ja laivamatka Agia Roumelista eivät sisälly retken hintaan.

Lähdemme aamuvarhaisella ajelemaan länteen päin ylös Lefka Orin vuorille, Valkoiselle Vuorelle, ja vaelluksemme alkaa Omaloksen ylängöltä. Samarian rotkolla on ollut suuri merkitys aikojen kuluessa ja varsinkin kreetalaisten vapaussodan aikana. Se on myös synnyttänyt monia legendoja ja aikoinaan sanottiin, että pahat henget asuivat rotkon pohjalla. Paikoitellen vuorenseinämät kohoavat luotisuoraan 600 metriä ylöspäin kohti taivasta ja kapeimmillaan solan pohjalla on leveyttä vain kolme metriä. Tälle rotkolle ei löydy vastinetta koko Euroopasta! Neljä ensimmäistä kilometriä ovat pelkkää alamäkeä rotkon pohjalle. Ohitamme matkan varrella pienen Agios Nikolaos -kirkon, ja muutaman kilometrin kävelymatkan jälkeen varsinaisen rotkon pohjalla näemme Samarian kylän rauniot. Täällä sinulla on mahdollisuus levähtää hetkeksi bysanttilaisen kirkon ympärillä olevien puiden varjossa. Hyvällä onnella saatamme nähdä myös vilahduksen säikyistä Kri-Kri -vuorivuohista, jotka edelleen elävät täällä villeinä. Kaikki kasveista kiinnostuneet saavat nauttia täysin siemauksin korkeiden vuorenseinämien välillä kukoistavasta upeasta luonnosta. Vuorenseinämät kohoavat yhä korkeammalle ja rotko kapenee yhä kapeammaksi. Ohitettuamme kolmannen ja kapeimman solan, Sideroportes (Rautaportit), näemme jo meren siintävän edessämme. Agia Roumelin kylässä voit käydä uimassa ja halutessasi myös syödä lounaan, ennen kuin lähdemme paluumatkalle laivalla, joka vie meidät Sougiaan. Loppumatka takaisin hotelleille taittuu bussilla.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta. Ateriat ja juomat: Ruoka ja juomat eivät sisälly retken hintaan, mutta sinulla on mahdollisuus ostaa syötävää joko ennen rotkoon menoa tai rotkon jälkeen. Agia Roumelissa on muutamia kreetalaisia ravintoloita. Sisäänpääsymaksu: Sisäänpääsy Samarian rotkoon (n. 5 e/henkilö) ja laivamatka Agia Roumelista (n. 10 e/henkilö) eivät sisälly hintaan. Hyvä ottaa mukaan: Jalkaan kannattaa laittaa kunnon kengät. Vesipullo on myös hyvä olla mukana. Juomapullon voi täyttää matkan varrella olevista lähteistä. Uimapuku. Retken kesto: Koko päivä, n. klo 06.30-20.00 Opastus: Suomenkielinen opastus Pukeutuminen: Päälle kevyet ja mukavat vaatteet Muuta: Mikäli olet liikuntaesteinen, Samarian retki ei valitettavasti sovi sinulle. Ota yhteyttä oppaaseen ennen retken varaamista.

Aikuiset n. 46
Lapset n. 21
Valuutta EUR