Knossos

Lähde kokopäiväretkelle kuuluisaan Knossoksen palatsiin, jonka aikoinaan uskottiin olevan vain pelkkää kreikkalaista mytologiaa. Ateriat, juomat ja sisäänpääsymaksu Knossokseen ei sisälly hintaan.

Pitkään uskottiin, että Knossoksen palatsi oli pelkkä myytti, mutta myöhemmin se osoittautuikin minolaisen sivistyksen ja korkeakulttuurin keskukseksi. Ajelemme bussilla Kreetan kaunista pohjoisrannikkoa pitkin, ja jo bussimatkan aikana pääset uppoutumaan historian syövereihin. Oppaamme kertovat mielenkiintoisia tarinoita ja pääset kurkistamaan kiehtovaan kreikkalaisten jumalten maailmaan. Myöhemmin kierrellessämme tässä aikoinaan niin mahtavassa palatsissa voimme vain ihmetellä, kuinka suurenmoinen kulttuuri Kreetalla vallitsi jo paljon ennen Kristuksen syntymää. Minolaisen kulttuurin huippukausi oli noin 2000–1500 eKr. Palatsi rakennettiin 4000 vuotta sitten, sen pinta-ala oli 22 000 m² ja huoneita oli yhteensä noin 1500! Palatsissa oli esim. ilmastointi, vesikäymälät ja mahtavia kulta- ja keramiikkaesineitä. Seiniä koristivat kauniit freskomaalaukset. Kuningas Minos hallitsi Knossosta ja täällä ovat myös syntyneet tarut vaarallisesta minotauruksesta. Olet saattanut myös kuulla ja lukea palatsin alla olevasta labyrintista, jossa tämän hirviön sanotaan asuneen. Ken tietää, ehkä saat jopa nähdä sen? Sir Arthur Evansin johdolla palatsi rakennettiin uudelleen samanlaiseksi kuin sen kuviteltiin olleen ammoisina aikoina. Näin myös meillä on helpompi ymmärtää sen ajan tapahtumia ja tunnelmia.

Ateriat ja juomat: Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan. Iraklionissa sinulla on aikaa tutustua kaupungin ostosmahdollisuuksiin tai syödä lounasta omin päin. Sisäänpääsyt: Sisäänpääsy palatsiin (15 euroa) ei sisälly hintaan. Alle 18-vuotiaat pääsevät palatsiin ilmaiseksi todistamalla henkilöllisyytensä. Eläkeläiset ja opiskelijat maksavat sisäänpääsystä 3 €. Retken kesto: Koko päivä, n. klo 07.30–18.00 Opastus: Skandinaavinen opastus Pukeutuminen: Päälle kevyet ja mukavat vaatteet. Hyvä ottaa mukaan: Jalkaan kannattaa laittaa kunnon kengät ja ota vesipullo mukaan. Muuta: Kesäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin retki saatetaan joutua peruuttamaan kovan kuumuuden ja vähäisen kysynnän vuoksi. Kysy Tjäreborgin oppaalta kohteeseen saavuttuasi, järjestetäänkö retki vai ei.

Aikuiset n. 48
Lapset n. 24
Valuutta EUR