Spinalonga

Koko päivä aurinkoa, uimista ja historiaa! Spinalongan saarella sijaitsi aikoinaan Euroopan viimeinen spitaalisten siirtokunta. BBQ-lounas sisältyy hintaan. Sisäänpääsymaksu ei sisälly hintaan (henkilöllisuustodistus mukaan alennuksen saamiseksi).

Kun tämä hirvittävä sairaus, spitaali, levisi ympäri maailmaa, alettiin luoda siirtokuntia, jonne tartunnan saaneet voitiin eristää. Niihin aikoihin oltiin vakuuttuneita taudin herkästä tarttuvaisuudesta ja historiankirjoista voi lukea, kuinka monet laivat kiersivät Spinalongan kaukaa. Spinalongan saari valittiin spitaalisiirtolaksi, sillä se sijaitsi sopivan matkan päässä, jotta taudin leviäminen voitaisiin estää, mutta kuitenkin heihin voitaisiin olla yhteyksissä. Sana Spinalonga tarkoittaa "Pitkää piikkiä" ja saari on kuin aallonmurtaja, joka suojaa Eloundan lahtea. Nimeen liittyy traagisia muistoja lähimenneisyydestä ja saamme kuulla koskettavia tarinoita Euroopan viimeisestä spitaalisiirtolasta, joka suljettiin vasta vuonna 1957. Retkemme kohteena oleva saari sijaitsee Agios Nikolaoksen, Kreetan neljänneksi suurimman kaupungin, edustalla. Venematka saarelle kestää noin tunnin. Teemme saarella kävelykierroksen, ja siellä on nähtävissä myös mielenkiintoisia vanhoja rakennuksia. Sen jälkeen siirrymme takaisin laivaan, jatkamme matkaa ja lopulta laskemme ankkurit pienessä uimapoukamassa, jossa pääsemme uimaan ja nautimme myös lounaan. Sen jälkeen palaamme takaisin Agios Nikolaokseen, joka sijaitsee pienen pohjattoman järven rannalla. Voit kierrellä kaupungissa tai vaikka istahtaa kahville tai jäätelölle satamaan, ennen kuin palaamme bussilla takaisin hotelliin.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta. Ateriat ja juomat: BBQ-lounas sisältyy, mutta kannattaa ehkä ottaa mukaan jotain pientä syötävää, sillä lounas nautitaan vasta n. klo 14. Sisäänpääsymaksut: 8 euroa/henkilö. Ota henkilöllisyystodistus mukaan. Kesto: Koko päivän, Sunwing Makrigialos Beachista n. klo 08.30–18.00, Ierapetrasta n. klo 09.00–17.30, Agios Nikolaoksesta n. klo 09.30–16.00 ja Hersonissoksesta n. klo 08.30–18.00. Opastus: Skandinaavinen opastus. Hyvä ottaa mukaan: Uimavarusteet ja tuulitakki tai pusero, jos merellä sattuu tuulemaan. Mahdollisesti jotain pientä välipalaa. Muuta: Retken hinta vaihtelee lähtöpaikkakuuna mukaan. Mikäli sinulla on liikkumisvaikeuksia, saattaa Spinalongan saarella liikkuminen olla hankalaa. Eloundassa asuvat vieraat voivat osallistua retkelle, mutta taksi Agios Nikolaokseen maksetaan erikseen, n. 24 euroa/meno-paluu. Kesäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin retki saatetaan joutua peruuttamaan kovan kuumuuden ja vähäisen kysynnän vuoksi. Kysy Tjäreborgin oppaalta kohteeseen saavuttuasi, järjestetäänkö retki vai ei.

Aikuiset n. 68
Lapset n. 26
Valuutta EUR