Kreetalaisia makuja - Voidaan varata jo ennen matkaa

Lähde mukaan bussilla puolipäiväretkelle tutustumaan Kreetan upeisiin maisemiin ja kulttuuriin! Kuulemme myös kreikkalaisten erikoisuuksien, kuten oliiviöljyn ja viinin tuotannosta. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.

Kreeta on tunnettu oliivipuistaan, jotka ravitsevat ja antavat elinvoimaa koko saaren väestölle. Oliivit ovat parasta laatua ja niiden sanotaan pidentävän elinikää huomattavasti. Päivä on omistettu kreikkalaisille erikoisuuksille. Ensiksi suuntaamme Anoskeliin ekologisiin oliivitehtaisiin. Täällä saamme kuulla lisää oliiviöljyn tuotannosta ja käsittelystä, ja saamme myös hieman maistiaisia. Käymme myös Kreetan vanhimman oliivipuun luona Vouvesin kylässä. Puun on arvioitu olevan yli 3000 vuotta vanha. Kävelemme metsän läpi appelsiinipuiden lomassa Agios Stefanou -kirkolle. Täällä opas kertoo enemmän itse kirkosta ja saat myös hyvän kuvan yhden kreikkalaisten elämästä. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä vierailemme Karavitakis-viinitehtaassa, jossa tuotetaan joitakin Kreetan ehdottomasti parhaimmista viineistä. Täällä meillä on opastettu kierros ja tietenkin meillä on mahdollisuus sekä maistella että ostaa hyviä viinejä. Vierailukohteiden järjestys voi vaihdella retken aikana riippuen esim. liikenteestä ja muista viini- ja oliivitehtaalla käyvistä ryhmistä.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta. Ruoka ja juoma: Eivät sisälly hintaan. Sisäänpääsymaksu: 3,50 euron maksu viininmaistelusta viinitilalla ja 1 euron maksu oliivitehtaalla. Maksetaan paikan päällä. Kesto: Puolipäiväretki, n. klo 07.30–13.00. Opastus: Skandinaavinen opastus. Vaatetus: Kevyet ja mukavat vaatteet. Hyvä ottaa mukaan: Hyvät kengät kävelyyn. Vesipullo.

Aikuiset n. 30
Lapset n. 15
Valuutta EUR