Fottur og ølsmaking

Mange vil nok være enige i at en kald øl smaker skikkelig godt på en varm dag, og etter en fottur smaker den faktisk enda bedre. Denne utflukten begynner med at vi går gjennom den relativt ukjente ravinen Deliana, som definitivt er verdt et besøk, før vi avslutter med lunsj og ølsmaking i den nærliggende landsbyen Zounaki.

Ravinen ligger ikke langt fra Chania, og den har faktisk to navn: både Deliana og Mesavlia. Det skyldes at de to landsbyene i nærheten begge har påvirket navngivningen, noe som gjør at fotturer som fra sørsiden starter i ravinen Mesavlia og avsluttes i ravinen Deliana. Fordelen med å starte i Mesavlia-enden er den lave vanskelighetsgraden. Fra denne siden går man nemlig i nedoverbakke med en fin utsikt over de imponerende fjellveggene av kalkstein. Kanskje ser vi også noen av gribbene som holder til i området. I løpet av turen passerer vi kapellet Agia Irini, og det blir tid til et lite besøk og en drikkepause. Når vi kommer til landsbyen Deliana kommer vi til enda en kirke. Denne ble bygget til ære for døperen Johannes og huser imponerende veggmalerier fra 1300- og 1400-tallet. Etter fotturen venter «belønningen»: ølsmakingen! I skrivende stund finnes det 36 mikrobryggerier i Hellas, men bare ett som har åpent for besøkende, og det ligger i Zounaki. Vi drar til bryggeriet Xarma, der ølet kun produseres for salg på fat og tønne. Vi prøvesmaker fire ølsorter. Tre av dem er «standard» og produseres året rundt, mens den fjerde kun produseres for sesongen og blir en overraskelse. Men ingen ølsmaking på tom mage, her serveres det også en generøs tallerken med meze. God appetitt!

Mat og drikke: 4 x 10 cl smaksprøver på øl fra Xarma, samt en mezetallerken og en valgfri øl (30 cl). Brus/annet til barna. Tid: Halvdagsutflukt, ca. kl. 09.00-16.00. Guide: Skandinavisktalende guide. Kjekt å ha med: Kamera, penger og vann. Vi anbefaler at man bruker behagelig klær og sko tilpasset fotturen. Øvrig: Turstien går hovedsakelig nedover. Underlaget består av asfalt og grus. Vannflaskene kan fylles på etter ca. 1 km ved Agia Irini-kapellet. Fotturen er ca. 5 km.

Ca. pris voksen 45
Ca. pris barn 10
Valuta EUR