Samaria – kan bestilles hjemmefra

En spennende utflukt i vakre omgivelser med en rundt 18 kilometer lang fottur i den kjente Samaria-ravinen. Heldagsutflukt fra tidlig morgen til kveld. Måltider, drikke, inngang til Samaria-ravinen og båttur fra Agia Roumeli er ikke inkludert.

Tidlig om morgenen drar vi vestover opp til fjellkjeden Lefka Ori, De hvite fjellene, til høyplatået Omalos der fotturen starter. Ravinen Samaria har spilt en viktig rolle opp gjennom historien, og spesielt under kreternes frihetskamp. Den har også vært opphavet til mange legender, og før i tiden trodde de at den var hjemsøkt av onde ånder. De opp til 600 m høye klippeveggene stuper loddrett ned til bunnen som på det smaleste bare er 3 m bred. Denne ravinen savner sidestykke i Europa. Turens første 4 km går i nedoverbakke, før vi når bunnen av ravinen. På veien ned passerer vi den lille kirken Agios Nikolaos, og noen kilometer inn i selve ravinen ser vi ruinene av landsbyen Samaria. Her kan vi hvile en stund i skyggen av trærne ved den bysantinske kirken. Hvis vi er heldige kan vi få et glimt av den sky fjellgeita Kri-Kri, som fremdeles lever vilt her. De som er interessert i flora får en flott naturopplevelse mellom de høye og bratte fjellveggene. Når vi har passert den tredje og smaleste passasjen, Sideroportes (Jernporten), skimter vi havet. I landsbyen Agia Roumeli kan vi ta oss et bad og få noe å spise før båten går til Sougia. Der venter bussen for hjemtransport.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt. Måltider og drikke: Du kan kjøpe mat før og etter ravinen. I Agia Roumeli finnes det flere kretiske restauranter. Entré: Entré til Samaria-ravinen og billett til båtturen fra Agia Roumeli er ikke inkludert i prisen. 5 euro til ravinen og båten koster ca. 10 euro pr. person. Lurt å ta med: Gode sko. Vannflaske som kan fylles på under hele turen. Badetøy. Tid: Heldagsutflukt, fra ca. kl. 06.30 - 20.00. Guide: Skandinavisktalende guide. Antrekk: Lette, behagelige klær. Øvrig: Utflukten passer ikke for bevegelseshemmede. Rådfør deg med Vings reiseleder. Fra enkelte reisemål tilbys utflukten kun i høysesong.

Ca. pris voksen 46
Ca. pris barn 21
Valuta EUR