Knossos – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en heldagsutflukt til det berømte Knossospalasset – et sted man lenge trodde kun eksisterte i den greske mytologien. Inngangsavgiften, mat og drikke er ikke inkludert.

Lenge trodde man at historien om Knossos var oppdiktet, men det skulle etter hvert vise seg at Knossos hadde vært den høytstående, minoiske sivilisasjonens store sentrum. Allerede på bussturen langs Kretas nordlige kyst blir du forundret over historiens gang. Våre utfluktsguider forteller spennende myter og gir deg et innblikk i den fantastiske, greske gudeverdenen. Turen gjennom en del av det en gang så storslåtte palasset fyller oss med forundring over den langt fremskredne kulturen som eksisterte på Kreta lenge før Kristi fødsel. En kultur som kuliminerte i perioden 2000–1500 f. Kr. Palasset, som ble bygget for ca. 4000 år siden, hadde en overflate på 22000 m² og ca. 1500 rom! De hadde aircondition, vannklosett og fantastiske gull- og keramikkgjenstander. Og veggene var dekorert med vakre fresker. På Knossos hersket kong Minos, og her ble legenden om den forferdelige minotauren født. Mange har allerede hørt eller lest om den mystiske labyrinten som kanskje finnes under Knossospalasset. Og hvem vet, kanskje får du se den? Under Sir Arthur Evans ledelse ble palasset gjenoppbygget på samme måte som han mente det en gang hadde sett ut. Dette gjør det lettere for oss besøkende ved hjelp av vår fantasi å forstå og la oss imponere.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille før du reiser, enten samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" hvis du allerede har bestilt. Måltider og drikke: Ingen måltider eller drikke er inkludert. I Heraklion blir det anledning til å shoppe og spise lunsj på egen hånd. Entré: Entré til Knossos er ikke inkludert, koster ca. 15 euro pr. person. Gratis for barn og ungdom under 18 år mot fremvisning av legitimasjon. Pensjonister og studenter med gyldig bevis betaler halv pris. Tid: Heldagutflukt fra ca. kl. 07.30-18.00. Guide: Skandinavisktalende guide og engelsktalende lokalguide. Lurt å ta med: Vann, solhatt/caps og kamera. Kjekt å vite: I sommermånedene er det veldig varmt på Knossos, så det lønner seg med lette og komfortable klær. Vi anbefaler behagelige sko. Det er mange trapper i området. Øvrig: Fra midten av juni til slutten av august kan utflukten bli innstilt pga. høye temperaturer og lav etterspørsel. Ta kontakt med en av Vings reiseledere for mer informasjon om hvorvidt utflukten arrangeres.

Ca. pris voksen 48
Ca. pris barn 24
Valuta EUR