Elafonissi – kan bokas hemifrån

En heldagsutflykt med buss till Elafonissi, Greklands kanske vackraste strand - ett riktigt paradis på Kretas sydvästra spets. Entréer, måltider och dryck ingår inte.

Ett paradis på Kretas sydvästra spets, med vit sand, skimrande rosa strandkant och ett glittrande turkosblått hav. Den lockande lagunen med sitt kristallklara vatten inbjuder till sol, bad, avkoppling och snorkling. Färden hit går genom ett storslaget landskap utmed Lefka Ori-massivets imponerande bergväggar. Vi passerar små byar och slätter med olivlundar och vin-, apelsin- och citronodlingar. Det blir ett kort stopp i byn Elos, där man kan köpa något att äta eller dricka. Därefter fortsätter vi längs slingrande vägar genom djupa grönskande dalar för att så småningom komma fram till det mytomspunna Elafonissi. Färgkontrasten mellan den rosaskimrande sandstranden och det turkosblå havet gör detta till en av Kretas absolut vackraste stränder. Utanför den långgrunda lagunen ligger en liten ö, som binds samman med stranden genom ett korallrev, som man kan vada till. Här stannar vi över dagen för att bara ta det lugnt och njuta av solen, det svalkande havet, gräva ner tårna i den vita, mjuka sanden och "bara vara"... Halvvägs hem gör vi ett stopp vid en vacker ravin där det blir tillfälle att dricka en kopp kaffe medan vi njuter av utsikten.

Boka hemifrån: Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”. Måltider och dryck: Inga måltider eller drycker ingår. Entré: Inga entréer ingår. Bra att ta med: Vattenflaska. Badkläder och badlakan. Solhatt och solkräm. Tid: Heldag, från ca kl. 07.30-17.30. Färdledning: Skandinavisktalande guide. Klädsel: Lätta, bekväma kläder samt badkläder.

Ca pris vuxen 40
Ca pris barn 18
Valuta EUR