Knossos - kan bokas hemifrån

Följ med på en heldagsutflykt till det berömda Knossospalatset - ett palats man tidigare trodde bara fanns i den grekiska mytologin. Måltider, dryck och entré till Knossos ingår inte.

Länge trodde man att Knossospalatset bara var en saga. När det sedan upptäcktes visade det sig istället ha varit den minoiska civilisationens hjärta och stora centrum. Redan under bussfärden längs Kretas nordkust kommer du att förundras över historiens gång. Våra utfärdsguider berättar spännande myter och ger dig en inblick i den fantastiska grekiska gudavärlden. Senare under vår vandring genom en del av det en gång så magnifika palatset, fylls man av förundran inför den storartade kultur som fanns på Kreta långt före Kristi födelse. En kultur som kulminerade under perioden 2000–1500 f. Kr. Palatset byggdes för ca 4.000 år sedan och omfattade en yta av 22.000 kvadratmeter. I detta enorma palats fanns det cirka 1.500 rum som hade luftkonditionering, vattentoaletter, fantastiska guld- och keramikföremål samt vackra freskmålningar. På Knossos härskade kung Minos, och här föddes legenden om den fruktansvärda minotauren. Många har redan hört eller läst om den mystiska labyrint som kanske finns under Knossospalatset. Vem vet, kanske får du se den? Under Sir Arthur Evans ledning byggdes, i början av 1900-talet, palatset upp och rekonstruerades så som han menade att det en gång sett ut. Detta gör det lättare för oss besökare att med hjälp av vår fantasi förstå och imponeras.

Boka hemifrån: Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”. Måltider och dryck: Inga måltider eller dryck ingår. I Heraklion blir det tillfälle till shopping och lunch på egen hand. Entré: Inträdet till Knossospalatset tillkommer, priset är 15 euro per person. Barn och ungdomar upp till 18 år går in gratis mot uppvisande av legitimation. Pensionärer och studenter med legitimation betalar halvt pris. Tid: Heldag, ca kl. 07.30-18.00. Färdledning: Skandinavisktalande guide, på Knossos också en engelsktalande lokalguide. Klädsel: Lätta och bekväma kläder. Bra att ta med: Vattenflaska, solhatt eller keps och bra skor att promenera i. Många trappor inom Knossospalatset. Övrigt: Från mitten av juni till slutet av augusti kan utflykten ställas in beroende på hög temperatur och minskad efterfrågan. Hör med Vingvärden efter ankomst om turen arrangeras eller ej.

Ca pris vuxen 48
Ca pris barn 24
Valuta EUR