Spinalonga - kan bokas hemifrån

En dag med sol, bad och historia! Vi besöker ön med Europas sista koloni för spetälska och avslutar med ett besök i staden Agios Nikolaos. BBQ-lunch ingår. Entré ingår inte. Legitimation är obligatoriskt.

När den förfärliga sjukdomen spetälska spred sig över världen, anlades kolonier för spetälska för att isolera de drabbade. Man trodde att sjukdomen smittade mycket lätt, och i många gamla böcker står att läsa om sjöfarare som höll sig långt från Spinalonga på sina seglatser. Spinalonga låg på lagom avstånd för att kunna hindra smitta och för att kretensarna samtidigt skulle kunna hålla viss kontakt. Namnet Spinalonga betyder "Det långa törnet", och ön ligger som en vågbrytare utanför den vackra Eloundabukten. Namnet förknippas nu med tragiska minnen från ett nära förflutet. Vi får lyssna till gripande berättelser om Europas sista koloni för spetälska som stängdes så sent som 1957. Båtturen till Spinalonga tar ca en timme. Efter en rundtur på ön, som även har intressanta gamla byggnader, går vi ombord på båten igen och seglar till en badvik för att bada och äta lunch. Därefter går båten tillbaka till den charmiga staden Agios Nikolaos, som är byggd på kullarna runt en välkänd liten insjö. Strosa gärna runt i staden eller slå dig ner och njut av en kaffe eller glass i hamnen innan bussen kör oss tillbaka.

Boka hemifrån: Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”. Måltider och dryck: BBQ-lunch ingår, men det kan vara bra att ha med något att äta då den serveras först vid 14-tiden. Entré: 8 euro per person. Legitimation är obligatoriskt. Tid: Heldag, från Chaniakusten ca kl. 05.00-21.00, Georgioupolis ca kl. 06.00-19.30 och från Rethymnon ca kl. 07.00-19.00. Färdledning: Skandinavisktalande guide. Bra att ta med: Badkläder och en vindjacka eller tröja ifall det blåser friska vindar. Eventuellt något att äta i väntan på lunchen. Övrigt: Utflyktspriset varierar beroende på vilket resmål utflykten utgår ifrån. Personer med någon typ av rörelsehinder har svårt att gå runt ön Spinalonga. Från mitten av juni till slutet av augusti kan utflykten ställas in beroende på hög temperatur och minskad efterfrågan. Hör med Vingvärden efter ankomst om turen arrangeras eller ej.

Ca pris vuxen 68
Ca pris barn 26
Valuta EUR