Jeepsafari på White Mountain - kan bokas hemifrån

Välkommen med på en heldagstur upp bland Kretas ”Vita Berg” där öns magnifika natur blandas med en genuin inblick i Kretas kultur och historia. Lunch och drycker ingår.

Så kör vi upp i White Mountains, till byn Meskla som vilar i skuggan under platanträden vid sidan av floden Keritis. Väl framme i Meskla väntar kaffe eller varför inte ett glas färskpressad juice. Vi fortsätter vidare upp mot en herdes hydda ”Mitato” för att njuta av den storslagna utsikten över norra Kreta. Här har vi nått resans högsta punkt 1350 meter över havet. Har vi tur får vi se både örnar och de vilda getterna längs vägen. När vi så småningom letat oss ner från bergen och kommer fram till byn Therisso välkomnas vi av ägaren till en traditionell taverna. Här väntar god mat, vin och varm kretensisk gästfrihet. De lokala guiderna delar med sig av byns spännande historia innan vi reser ned för ett kort stop vid Therissos historiskt betydelsefulla bergspass, som under århundraden skyddat området från inkräktare.

Boka hemifrån: Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”. Mat och dryck: Lunch med lokalt vin och vatten samt kaffe eller juice vid kaffestoppet ingår. Tid: Heldag, ca kl. 08.00-16.00. Färdledning: Engelsktalande guider och chaufförer (du kör inte din egen jeep). Klädsel: Oömma kläder då det kan bli dammigt. Bra att ta med: Vatten, pengar, solkräm, kamera, solhatt och solglasögon. Övrigt: Den här turen rekommenderas inte till gäster med anlag för bilsjuka eller svindel eller som är känsliga för ojämna vägar. Minimiålder åtta år.

Ca pris vuxen 75
Ca pris barn 48
Valuta EUR