En smak av Kreta – kan bokas hemifrån

Följ med på en halvdagsutflykt med buss genom Kretas imponerande landskap och kultur. Du får även lära dig mer om grekiska specialiteter, som olivolja och vin. Måltider och dryck ingår inte.

Kreta är känt för sina olivträd som ger näring och livskraft till hela öns befolkning. Oliverna är av bästa kvalitet och sägs öka livslängden avsevärt. Dagen är tillägnad grekiska specialiteter. Vi beger oss först till Anoskeli och deras ekologiska olivfabrik. Här får vi veta mer om hur olivoljan framställs och behandlas. Upplevelsen kryddas med lite provsmakning. Även Kretas äldsta olivträd i byn Vouves får ett besök. Trädet beräknas vara mer än 3000 år gammalt. Vi promenerar också genom skogen, mellan apelsinträden, till Agios Stefanou-kyrkan. Där berättar guiden mer om själva kyrkan och du får även en god inblick i det grekiska livet. Sist men inte minst blir det dags för ett besök på Karavitakis vinfabrik, där man framställer några av Kretas absolut bästa viner. Här får vi en guidad tur och självklart får vi en möjlighet att både provsmaka och köpa de goda vinerna. Ordningsföljden på stoppen kan variera från gång till gång, beroende t ex på trafik och andra grupper som är på besök i vin- och olivfabriken.

Boka hemifrån: Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”. Mat och dryck: Ingår inte. Entré: 3,50 euro tillkommer för provsmakning på vingården och 1 euro på olivfabriken. Betalas på plats. Tid: Halvdag, ca kl. 07.30-13.00 Färdledning: Skandinavisktalande guide. Klädsel: Lätta och bekväma kläder. Bra att ta med: Bra skor att promenera i. Vattenflaska.

Ca pris vuxen 30
Ca pris barn 15
Valuta EUR